
Yaşlandığımızda Neler Olur. Gençken fazla düşünmediğimiz ama yaş ilerledikçe yavaş yavaş bana ne olacak dediğiniz sorudur. Yaşlanmadan önce çoğumuz vücudumuzu çok hor kullanırız. Tüketmememiz gereken gıdaları hiç düşünmeden tüketiriz. İçmememiz gereken alkol ve sigaralara bağımlıysanız bu gelecekte yani yaşlılıkta başınıza çok büyük dertler açabilir. Vücudunuzda bıraktığı hasarları gençken bir şekilde vücudunuz karşılayabiliyor olsa da yaşlandıktan sonra çok büyük bir çile demek. Yaşlanmayı geciktirmek çeşitli yöntemler uygulayabilirsiniz. Yaşlanmak genetiklere de bağlı bir durum. Genler de ne zaman yaşlanacağınızı belirliyor. Yaşlanırken hücreler normal işlevlerini yitirmeye başlarlar.
Boyun Çevresi:
Boyun çevresi yaşlılıkta ilk beliren bölgedir. Boynumuzdaki derimiz yüzümüze göre daha ince yapılıdır. Ayrıca genelde yüzümüze bakım yaparken boyun kısmımızı unutur. Eğer gıdınızın oluşmasını istemiyorsanız yüzünüze bakım yaparken boynunuzu ihmal etmeyiniz. Aksi halde Yaşlanmaya başladığınızda boyun derinizde sarkıklar ve kırışıklıklar oluşmaya başlar. Siz ne kadar fark etmeseniz de güneşe en çok maruz kalan bölgeniz boynunuzdur.
Yüz Kızarıklığı:
Gençken geçirdiğiniz o tatil keyifleri, plajlarda güneşe maruz kalınmalar siz yaşlanmaya başladığınızda yüzünüz daha çok kızarmaya başlıyor. Ten renginiz bu yüzden pembeleşir. Yaş aldıkça yüzünüzdeki kırmızı noktalar daha çok belirgin olmaya başlar. Gençken geçirdiğiniz plaj keyifleri siz yaşlandıkça size hesabını soruyor. Bu kızarıklıkları cildinize uygun makyajlarla ya da kremlerle geçici olarak kapatabilirsiniz.
Yüzdeki Benekler:
Yaş aldıkça olan yüzünüzdeki beneklenmeler gençken fazla umursamadan güneşli havalarda güneşe fazla maruz kalmaktan kaynaklanıyor. Gelecekte yaşlandığınızda böyle bir sorunuzun olmamasını istiyorsanız. Özellikle yaz aylarında koruyucu güneş kremlerini kullanmanızda fayda var.
Saçlar:
Yaşlandığınızda saç derinizi kuru ve saçlarınızda kurumaya başlar. Bu yüzden saçlar da incelme görülür. Saçlarınızda azalma veya zayıflama gözlenebilir. 30’lu yaşlarda ve sonrasında saçlarınızda beyazlaşmalara görülebilir. 50’li yıllarda saçlarınızın %25 kadar dökülebilir. Erkeklerden 60’lı yaşlardan sonra kellik sorunları yaşarlar. Hala saçlarda kellik olmadıysa sonralarında da kellik sorunlarını yaşama gibi sorunları olmaz.
Kısaca yaşlandığımızda öncelikle metabolizma hızımız yavaşlar ve aldığımız kalorileri daha yavaş yakmaya başlarız. Aldığımız yağlar daha fazla depolanır. Özellikle kadınlarda kalça kısımlarında yağlanma görülür. Menopozdan sonra göğüslerde daha fazla yağlanma görülür. Daha fazla yaşlandığımızda bu seferde daha fazla yağ kaybederiz.
Bu yazıya henüz yorum yapılmamış.