
Web sunucu nedir? Bu birçok kişi tarafından merak edilenler arasındadır. Genel olarak bilinmesi gerekir ki web sunucu, çeşitli türden web sitelerinin dijital alanda daima etkinlik göstermesine yardımcı olan önemli bir sistemdir.
Web sunucu sayesinde ilgili siteye yönelik birbirinden farklı dosyaların kolaylıkla indirilmesi sağlanır. Bu yapılırken ağdaki güçten destek alınır. HTTP protokolü teknolojisiyle yönetilen sistemde web server neredeyse en önemli rolü üstlenir.
Çünkü internet sitesi için gerekli olan tüm kaynaklar, dokümanlar ve görsel içerikler web sunucusu sayesinde başarıyla indirilir. Bununla birlikte site online alanda tam kapsamlı ve donanımlı bir şekilde işlevsellik göstermeye başlar.
Kiralık Sunucu Nedir?
Kiralık sunucu, standart sunucu sistemlerinden farklı olarak doğrudan kişilerin birtakım özel istekleri nezdinde oluşturulan türden sunuculardır. Donanımsal ve teknik açıdan ortaya çıkan her bir maliyeti direkt müşteriler karşılarlar.
Bunun neticesinde ise direkt onların istekleri baz alınarak ilgili sunucular tasarlanırlar. Kiralık sunucu hizmetlerinden özellikle çok etkin şekilde trafik almak isteyen web siteleri yararlanıyorlar. Bunlar arasında en başta ön plana e-ticaret platformları çıkıyor.
Yine birtakım işletmeler de sahip bulundukları girişim hedefleri doğrultusunda kiralık sunucu sistemlerinden yararlanmayı tercih edebiliyorlar. Yazılı ve görsel kaynakların yoğunluklarını kontrol etmek, onları düzenlemek ve değiştirmek konusunda kiralık sunucular daha harika inisiyatifleri onlara sunabiliyor.
Tüm bu nedenlerden dolayı paylaşımlı sunucular yerine ağırlıklı olarak tercihler kiralık sunucu sistemlerinden yana yapılıyor. Kiralık sunucu, kendi içerisinde farklı türlerde seçenekler barındırıyor. Database, e-mail ve yüksek performanslı olanları bu kapsamda bulunuyorlar.

Kiralık Sunucu Nedir?
Web Sunucu Çeşitleri
Web sitelerinin daima dijital alanda var olmaları ve aktif şekilde ulaşılabilir bir halde bulunmaları için web sunucular daima gereklidir. Web sunucu çeşitleri arasında farklı türden birçok seçenek mevcuttur. Her birinin kendisine özel bir işleyiş mekanizması vardır.
- VPS server ve fiziksel sunucular,
- Cloud server ve VDS server sunucuları,
- Mail server sunucusu,
- VPN server ve Game server sunucuları,
Genel olarak web sunucu çeşitleri arasında bu türden birtakım önemli seçenekler bulunuyor. Her sunucu ilgili web sitesini destekleyici bir şekilde işlevsellik gösteriyor.

Web Sunucu Çeşitleri
Fiziksel Sunucu Nedir?
Sunucu türleri arasında en çok öne çıkanlardan biri olan fiziksel sunucular genel olarak tamamen özel kullanılabilir bir niteliğe sahiptirler. Paylaşımlı olan sunucu türlerine pek benzemezler. Çünkü bu tür sunucularda kaynaklar tamamen özgün şekilde yönetilirler.
Fiziksel sunucularda güvenlik düzeylerinin daima iyi olduğu görülür. İsteğe ve gereksinimlere bağlı olarak bazı özel yazılımlar da sisteme entegre edilebilir. Arzu edildiğinde bazı sistemsel kolay bakımların yapılmasına bir şans tanıması, fiziksel sunucuların en önemli özellikleri arasındadır.
Bunun yanı sıra saldırı risklerini en az şekilde taşıyor olması da fiziksel sunuculardan faydalanmayı önemli bir hale getirir.

Fiziksel Sunucu Nedir?
VPS Server Nedir Ne İşe Yarar?
VPS server, sanal özel sunucu şeklinde de adlandırılır. Bu sunucunun en önemli özelliği, sanallaştırma teknolojisinden destek almasıdır. Sunucu kaynakları bu yöntem kullanılarak birbirinden farklı kategorilere ayrılırlar.
Bu server seçeneği yaygın olarak oldukça tercih edilir. Çünkü hem fiyat ve hem de performans konusunda beklentilere oldukça iyi bir karşılık verir. Bundan dolayı sunucu türleri arasında VPS server sisteminin değerli bir yeri vardır.
VPS sunucusunu tam manasıyla anlamak için onun mutlaka özellikleri üzerinde durulması gerekir. Kapsamlı bir inceleme gösteriyor ki onun sahip olduğu özellikler, kaliteli bir web sitesine sahip olmak konusunda tüm beklentileri güzel şekilde karşılıyor.
Yalnızca bir adet VPS sunucusu ile sayıca fazla olan web siteleri bir arada sorunsuz yer alabiliyor. Siteye sağlanan kaynakların istendiğinde yeniden düzenlenmesi ve değiştirilmesi işlemleri başarıyla gerçekleştirilebiliyor.
Bunun yanı sıra sitenin dinamik performansını artırmaya imkân veren çeşitli özelleştirme işlemleri de VPS sunucu sistemiyle yapılabiliyor. En iyi güvenlik sistemlerini, ilgili web sitesi altyapısına entegre etmek konusunda oldukça esnek davranılabiliyor. Tüm bu hususlar VPS sunucu sisteminin dikkate değer özellikleri olarak öne çıkıyorlar.

VPS Server Nedir Ne İşe Yarar?
Cloud Server Ne İşe Yarar?
Cloud server sunucu sistemlerinin kendilerine özel oldukça iyi bir altyapı dinamiği vardır. Bu tür sunucular fiziksel sunuculardan çok daha farklıdırlar. Çünkü doğrudan sanal bir yapıya sahip olarak işlevsellik gösterirler.
Kurulumlarından barındırma niteliklerine kadar tüm süreçler ilgili sunucu dahilinde sadece bulut sistemi üzerinden yönetilir. Sanal bir niteliğe sahip olmaları, cloud server sunucularına arzu edilen her bir farklı yerden erişim imkânı verir.

Cloud Server Ne İşe Yarar?
VDS Sunucu Ne İşe Yarar?
VDS sunucu türleri de yine diğer bazı seçeneklere benzer şekilde kontrolü tamamen web sitesi yöneticisine verir. Bu sunucu bir başka adıyla ‘’sanal atanmış sunucu’’ olarak tanımlanır. Bu sunucunun en önemli özelliği, oldukça yüksek bir verimlilik kapasitesiyle tam performanslı olarak çalışabilmesidir.
Daima müşteri odaklı çalışan bazı kurumlar, web site trafiğini başarıyla ve kesintisiz şekilde yönetmek için VDS sunucu sistemlerini kullanmaya çalışırlar.

VDS Sunucu Ne İşe Yarar?
Mail de Sunucu Ne Demek?
Mail server sunucuları hem hızlı ve hem de güvenli bir şekilde farklı yerlere çeşitli maillerin gönderilmesini sağlayan nitelikte sunuculardır. Özellikler birtakım kurumsal iletişimlerde bu sunucu sistemlerinden oldukça faydalanılır.
Bu sunucular gerektiği de tüm iletileri kendi donanımsal yapıları içerisinde depolarlar. Gerektiğinde ilgili gönderilere tekrardan sorunsuz erişilmesi şansları ele edilir. Bu bakımdan önemli bir sunucu sistemi olarak görülürler.

Mail de Sunucu Ne Demek?
Game Server Sunucu Nedir?
Bu sunucu türüne genellikle online çeşitli oyunlar farklı kişilerin farklı yerlerden katılımda bulunmaları için ihtiyaç duyulur. Game server sunucusu sayesinde birbirinden değişik nitelikte çoklu oyunlar en rahat şekilde oynanırlar.
Her bir oyun sever, ilgili server sistemine bağlantı kurarak ortak bir alan içerisine dahil olur. Buradaki diğer kişilerle yakın etkileşimli bir hale gelir.

Game Server Sunucu Nedir?
Bu yazıya henüz yorum yapılmamış.