
Huawei P40 Lite E İnceleme , son yıllarda en aktif ve hızlı büyüyen akıllı telefon pazarı üreticilerinden biridir. Pazardaki en büyük üç üreticiden biri olan Çinli şirketler portföylerine yeni cihazlar eklemeye devam ediyor. Huawei, geçtiğimiz bahar amiral gemisi ürünü P40 serisinin lansmanı ile bu seriyi genişletmeye devam etti. Bu uzantıların bir parçası olarak P40 Lite E, serinin geri kalanından biraz farklı. Bu telefon hakkında daha fazla bilgi ve inceleme Huawei P40 Lite EReview’de bulunabilir.
P40 Lite E İncelemesi: Tasarım
P40 Lite E‘nin tasarımıyla izleyenleri şaşırtan bir telefon olmadığı söylenmelidir. P40 Lite E, Huawei tarafından son yıllarda piyasaya sürülen diğer orta kademe telefonlara çok benziyor ancak ilk bakışta özel bir şey yok. Eğimli köşelere sahip plastik telefon elinize çok rahat oturuyor.
P40 Lite E, daha sonra daha ayrıntılı olarak tartışacağımız 6,39 inç ekrana sahip. Bu ekran, telefonun ön panelinin % 82,4’ünü kaplar. Ön kameranın bulunduğu ekranın sol üst köşesinde yuvarlak bir delik var. Üst ve yan çerçeveler oldukça ince ve alt çerçeve biraz daha kalın. Cihazın ahize hoparlörü de üst çerçevede gizlidir.
Telefonun sol kenarının üst kısmında bir çift nanoSIM kart yuvası ve bir microSD kart tepsisi bulunur. Sağ tarafta güç düğmesi ve ses kontrol anahtarı var. Üstteki ikinci mikrofon kullanıcıyı selamlıyor. Altta soldan sağa 3,5 mm. Bir kulaklık girişi, bir mikrofon, bir mikro USB girişi ve bir hoparlör ızgarası vardır.
USB-C bağlantı noktalarının giderek daha yaygın hale geldiği bir ortamda, mikro USB’yi seçmek biraz hayal kırıklığı yaratıyor. Bu noktada P40 Lite E’nin bulunduğu segmente göre hoparlörlerin ses performansının çok iyi olduğuna dikkat edin.
Huawei P40 Lite E’nin parlak arka paneli, üst kısmın ortasındaki yuvarlak parmak izi tarayıcısı nedeniyle öne çıkıyor. Arka panelin sol üst köşesine dikey olarak yerleştirilmiş üçlü kamera sistemi bulunmaktadır. LED flaş da doğrudan kameranın altındadır. Huawei logosu, arka panele tamamlayıcı bir unsur olarak da tanımlanabilir.
P40 Lite E İnceleme: Ekran
Yukarıda bahsedildiği gibi Huawei P40 Lite E’nin ekranı 6,39 inç boyutundadır. IPS LCD panel önerilir. Bu ekranın en boy oranı 19.5: 9’dur. 1560 x 720 piksel çözünürlüğe sahip bir ekranın piksel yoğunluğu 269 ppi’dir.
6.39 inçlik ön kamera ekranının sol üst köşesinde yuvarlak bir delik var. Kullanıcı isterse, bu deliğin etrafındaki delikler karartılabilir ve Ayarlar menüsünün Görünüm sekmesinden gizlenebilir. Ancak bu seçeneği beğenmezseniz kamera delikleri deneyiminizi olumsuz etkilemeyecektir.
Huawei P40 Lite E’nin ekran parlaklığı otomatik olarak ayarlanabilir. Ayrıca artık tüm telefonlarda standart olan mavi ışık filtresi de P 40 Lite E’de Eye Comfort adı altında mevcut. Kullanıcı, uygulanan renk sıcaklığını ayarlamak için bu filtreyi manuel veya manuel olarak etkinleştirebilir.
P40 Lite E İncelemesi: Donanım ve Performans
Huawei P40 Lite E’nin kalbinde, Huawei’nin kendi Kirin 710F işlemcisi yer alıyor. 2018 ortalarında Technoblog olarak tanıtılan bu işlemciye sahip diğer telefonlardan bazılarını inceledik. Bu nedenle Huawei’nin başından beri bu alanda yeni bir şey sunmadığı söylenmelidir.
Huawei P40 Lite E, bir Kirin 710F işlemci, 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama ile birlikte gelir. MicroSD kart desteği ile dahili depolama alanınızı genişletebilirsiniz. Bir MicroSD kartın kullanılması, ikinci bir SIM kartın kullanımını etkilemez. Bu, Kirin 710F’nin iyi noktalarından biridir.
Kirin 710F ve 4GB RAM Duo, ortalama bir kullanıcının günlük görevlerini karşılamak için yeterli performans sağlar. Sosyal medya uygulamalarına göz atmanız, web’de gezinmeniz, e-posta uygulamasını kullanmanız veya akıllı telefonunuzda müzik dinlemeniz önemli değil. Bir e-posta yazabilir ve Instagram’ı arka planda Spotify açıkken kullanabilirsiniz.
P40 Lite E İnceleme: Pil
4000 mAh pil, Huawei P40 Lite E için gereken gücü sağlar. Bu pil kapasitesi, bu sınıf telefonlar için standarttır. Düşük çözünürlüklü bir ekran ve güç tasarrufu sağlayan bir işlemci kombinasyonu ile P40 Lite E, önemli bir pil ömrü sunar.
Huawei P40 Lite E’nin pilinin aktif kullanım senaryolarında bile yaklaşık 1,5 gün şarj edilmesi gerekmiyor. Aslında yoğunluk biraz düşerse toplam kullanım süresi 2 gün olacaktır.
Huawei P40 Lite E’nin hızlı şarj işlevi yoktur. Akıllı telefon kutusunda bulunan 10W şarj cihazı, telefon pilini mikro USB bağlantı noktası üzerinden iki saatten biraz fazla bir sürede şarj eder. Günümüzün standart çerçeveleriyle, bu oldukça yüksek bir zamandır.
P40 Lite E İnceleme: Yazılım
Huawei P40 Lite E, Google’ın mobil hizmetine sahip değildir. Google uygulamasının yüklü olmadığı çoğu Android akıllı telefon Play Store’a erişemez. P40 Lite E uygulamasını indirmek için Huawei’nin uygulama mağazası Uygulama Galerisi, Daha Fazla Uygulama, APPKure gibi bir çözüm kullanmanız gerekir. Uygulamanın indirme kısmı, normal Android deneyiminden en farklı olanıdır.
Bu konuyu ayrıntılı olarak tartışmadan önce, P40 Lite E yazılımı hakkında bilgi vermek faydalı olacaktır. Akıllı telefonun Android 9 ve EMUI 9.1.1 kullanıcı arayüzü var. Hem Android 9 hem de EMUI 9.1.1’in eski sürümler olması biraz can sıkıcı.
Google’ın mobil hizmet eksikliği ilk bakışta garip görünebilir, ancak EMUI kullanıcı arayüzüne sahip Huawei telefonlarına aşina iseniz, P40 Lite E’ye alışmak çok zor değil. Genel bir kullanıcı deneyimine sahip olmak mümkündür.
EMUI kullanıcı arayüzüne sahip olan Huawei telefonlarında görüntülenen Araçlar klasörü, P40 Lite E akıllı telefon modelinde de mevcut olmaktadır. Bu klasör hesap makineleri, kaydediciler ve FM radyoları gibi araçları içerir. Yine bu klasörün bir parçası olan Phone Clone uygulaması, kullanıcıların başka bir telefondan P40 Lite E’ye geçişini hızlandırır.
P40 Lite E detaylı inceleme ve kutu açılımı
P40 Lite E İnceleme: Kamera
Huawei P40 Lite E’nin arkasında üçlü kamera sistemi bulunuyor. Bu sistemde 48 megapiksel sensör ana kamera görevi görür. Bu sensör, 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü ile birlikte gelir.
48 megapiksel ana kameranın özellikle aydınlık mekanlarda iyi çalıştığını söylemek kolay. Kamera karanlık ortamlarda iyi çalışıyor. Kamera uygulaması, yapay zeka desteği ile tüm senaryolardan en başarılı kareleri yakalamaya çalışır.
Ancak ortamdaki ışığın azalmasına paralel olarak fotoğraf bir nebze olsun bozulmaya başlar. Karanlık ortamlarda fotoğraflarda gürültünün etkileri neredeyse hiç fark edilmez. Şu anda hiç kimsenin P40 Lite E’nin amiral gemisi seviyesinde düşük ışık performansına sahip olmasını beklemediğini unutmayın.
Bu yazıya henüz yorum yapılmamış.