Bebeğin Erken Konuşması İçin Ne Yapılmalı

9 Ay Önce
Admin
0 0 0 0 0

Bebeğin Erken Konuşması İçin Ne Yapılmalı. Çoğu zaman çevremizde daha erken yaşta konuşan bebeklere tanık oluruz. Bazen de daha geç yaşta konuşan bebeklere bu nedenle Bebeğin erken konuşması için ne yapılmalı? Gibi sorular sorarız. Bu yazımızda bu soruyu ele alacağız. 

Bebekler doğdukları andan itibaren etrafındaki uyaranlara ve öğrenmeye açıktır, bebeklerde ses ve konuşma da buna dahildir. Bebeklerdeki dilin temelleri ise ilk on iki ay da atılır. 

Doğduğu andan itibaren bebekler etrafındaki insanları taklit etmeye, ses ve uyaranlara karşı da tepki geliştirmeye başlarlar. İlk üç bir bebeğin ana dilinin gelişimi için önemli bir ana sahiptir. Bebekler bu ilk üç yıl içinde dil gelişimini sağlarlar. 

Bir bebeğin hangi zamanda hangi özelliği göstererek konuşmasını sağlayabileceği ise dil gelişim dönemlerini bilmekle geçer. Eğer bir anne baba çocuğunun hangi dil gelişim döneminde hangi özelliği göstereceğini bilirse, daha sağlıklı bir durum ortaya çıkacaktır. 

 

Bebeklerde Konuşma Evreleri Nelerdir?

Bebekler ne zaman konuşmaya başlar sorusunun cevabını da bilmek gerekir. İlk altı ayda bebeklerden konuşma beklenmez. Bu bebeklerin agulama dönemidir. Bebek bu dönemde konuşmasa bile üzgünlük kızgınlık gibi durumları yüz halinden belli edebilir. Bu dönemde bebeğin kendine özgü konuşma dili vardır. Bu dönemde kendi konuşma dilini geliştirir. 

Konuşma öncesi dönemde bebek iki aylık olduktan sonra ma-ma, ba-ba gibi heceleyerek konuşmaya başlar, bebeğin çıkardığı bu sesler dokuzuncu aydan itibaren konuşmaya benzer bir nitelik taşır. 12. Aydan itibaren daha düzenli sesler çıkarmaya başlar. Üç yaşına kadar ise bebek sözcük dağarcığını geliştirir ve daha düzenli bir şekilde konuşmaya başlar. 

Bebeklerde Dil Gelişimi İçin Ne Yapılmalı?

Bebeklerin dil gelişimi için anne babalara önemli roller düşmektedir. Bu rollerden ilki ise bebeğin sözcükler çıkarmaya başladığı ilk günden itibaren bebeği dinleyip ve cevap vermeye bağlıdır. Yani karşılıklı etkileşim içinde olmaları gerekmektedir. 

Yani anne baba bebeği anlamasa bile onu anlıyormuş gibi görünmeli, ona etrafındaki nesnelerin, ya da aile büyüklerinin isimlerini ve benzeri isimleri onun anlayabileceği şekilde söylemelidir. Eğer anne baba bunu yaparsa çocuğun dil gelişimi daha erken gelişmeye başlar. 

Yorum Yapın
  • Bu yazıya henüz yorum yapılmamış.

Bunlarda ilginizi çekebilir:

Feminizm Nedir Neden Feminizmi Kötü Olarak Görürler

Feminizm nedir Neden feminizmi kötü olarak görürler Feminizm akımı Charles Fourier tarafından sosyal olarak gelişmek için öncelikle kadınlara daha fazla özgürlük verilmesi ile başlanacağına inandığı için…

9 Ay Önce
0 Yorum

Ters Cat Eyes (Kedi Gözü) Makyajı

Ters Cat Eyes (Kedi Gözü) Makyajı, ünlülerin sürekli olarak deneyip fotoğraflarını paylaştığı ters cat eyes makyajı son zamanların modası haline geldi. Farklı ve havalı bir görünüm…

9 Ay Önce
0 Yorum

İş Görüşmesine Giderken Ne Giyilir

İş Görüşmesine Giderken Ne Giyilir.İlk izlenim bir iş görüşmesi için çok önemli olmaktadır. İş görüşmesine giderken ne giyilir? Oldukça sık sorulan ve araştırılan bir konu olmaktadır.…

1 Yıl Önce
0 Yorum
valorant vp satın al